üdül_regisztrál

   Szállás kereső vendég

   regisztráció

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Tud olyan hírt, ami máshol nem jelent meg, de másokat is érdekelhet - írja meg az oldalunkra.
Új fogadóépület a mohácsi emlékhelyen
Ünnepélyes keretek között felavatták a Siklós-Mohács Élményúthoz tartozó Mohácsi Történelmi Emlékpark látogatóközpontját. A fejlesztés hazai és uniós források felhasználásával valósult meg.
2011-08-29 04:59:44
Kupola terv
Kupola terv
Az 1526-os mohácsi csata 485. évfordulóján átadott húsz méter átmérőjű, üvegkupolával fedett, koronát formázó négyszintes fogadóépület állandó és ideiglenes kiállításoknak ad helyet, de kialakítottak benne látogatóközpontot, rendezvényteremet, információs pontot és éttermet is.

A mélyföldszinten található kiállító térben régészeti leletek, korabeli magyar és török történelmi források felhasználásával, korszerű interaktív berendezésekkel nyerhetnek bepillantást a mohácsi csata előzményeibe, annak egyes mozzanataiba, valamint az azt követő események sorába.

Mint Szekó József, Mohács polgármestere elmondta, a projekt keretében nemcsak az emlékpark újult meg, hanem Mohácson vízi turisztikai központ létesül és a Mohács-Bóly fehér borút részét képező Mohács-szőlőhegyi pincesor is díszburkolatot kapott.

A beruházás keretében Szatyor Győző fafaragó közreműködésével megújultak a sírkert kopjafái, a környező erdőkben történelmi tanösvényt is létrehoztak.

Üdülni akarok

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.