szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Tud olyan hírt, ami máshol nem jelent meg, de másokat is érdekelhet - írja meg az oldalunkra.
V. Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsa
Az V. Országos Farsangi Fánkfesztivál – csakúgy, mint az előző években, a farsangi hagyománykörre és népszokásokra épül. A fesztiválon kiderül, az ország mely részén készülnek a legfinomabb és legdekoratívabb farsangi fánkok.
2013-01-31 05:52:57
Ilyet is kóstolhat (fotó: FATOSZ)
Ilyet is kóstolhat (fotó: FATOSZ)
Program kezdete: 2013. február 8.
Program vége: 2013. február 9.
Helyszín: Park Center

I. nap 2013. február 8. Gasztronómiai Turisztikai Konferencia

A konferencia a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza, a Magyar Fesztivál Szövetség, a Magyar Turizmus Zrt. Nyugat- Dunántúli régió elismert szakemberei, a Prémium Hungaricum Egyesület, valamint a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház munkatársai közreműködésével valósul meg.

A program összeállításánál fontosnak tartjuk, hogy az előadók világos képet adjanak a hallgatóknak a magyar gasztronómia, turisztika, kultúra aktuális helyzetéről Európában. Kiindulva a rendezvényünk alapját adó hagyományőrző gondolatokból a gasztronómia, illetve a fesztivál turizmus jelenlegi helyzetéről és jövőbeni tendenciáiról szeretnénk konferenciát rendezni a szakmabeliek és a helyi tanuló ifjúság számára.

II. nap 2013. február 9. V. Országos Farsangi Fánkfesztivál

A fesztivál második napján a főszerep a jókedvé, a közös alkotásé és a hagyományoké lesz. A városi jelmezes felvonulást követően az ünnepi köszöntőkre kerül sor. Ezt követően a szakmai zsűri ismerteti a verseny feltételeit, majd kezdetét veszi a fánksütő verseny. Profi és amatőr, helyben sütött és hozott fánkokkal, valamint hagyományos és különleges kategóriában nevezhetnek a csapatok. Ahogy a korábbi években, 2013-ban is szeretnénk megdönteni a Guinness rekordot.

Fontosnak tartjuk a hagyományok bemutatását a rendezvényen keresztül a régi és hagyományos ételek és ízek újra felfedezését.

A gasztronómiai kultúránk rendkívül gazdag, melynek köszönhetően Európa számos országából érkeznek hozzánk a finom ételek és italok elhivatott rajongói. Ezt az irányvonalat támogatandó, a fesztivál kísérő programjai közt szerepel helyi bio élelmiszerek, édességek, sajtok, mézek, pálinkák kóstoltatása és vására.

Bővebb információ:

VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház

kodalymk@chello.hu

06/93-311-195

www.kodalymk.hu

forrás : Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.