szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Híreinket saját weboldalán is felhasználhatja, beágyazható aktív hírablakunkon keresztül.
Télen is várja látogatóit Ópusztaszer
Habár az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban kezdetét vette a téli időszámítás, és a skanzen házait téliesítettük, az Emlékpark nem zárta be kapuit. Ráadásul a szezonidőszakhoz képest a Feszty-körkép is olcsóbban tekinthető meg, nyitva tartás
2013-01-02 05:08:11
Honfoglalás kiállítás
Honfoglalás kiállítás
A magyarok bejövetelét ábrázoló monumentális körképfestménynek helyet adó Rotundában a Feszty-körképen kívül további kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A Feszty-körkép romantikus történelemfelfogását árnyalja, egészíti ki a Honfoglalás c. kiállítás, mely tudományos igényességgel mutatja be mindazt, amit ma a magyar honfoglalásról tudunk.

Őseink arca
Őseink arca
Anonymus krónikájában kiemelt jelentőséget tulajdonít Szernek: e helyen a vezér és nemesei elrendezték az országnak minden szokástörvényét meg valamennyi jogát is, vagyis - a nemzeti romantikus történelemszemlélet szavaival élve - itt volt az első országgyűlés. A szeri monostor feltárásainak eredményeit, tárgyi emlékeit mutatja be a Szer monostora és települése c. tárlat.

Promenád
Promenád
A millennium korának nagy- és kisvárosi nyüzsgését élhetjük át a Promenád 1896 elnevezésű viselettörténeti kiállításon sétálgatva.

Tudták, hogy ma már a tudomány segítségével bármely koponyára visszavarázsolható az eredeti arc? Hogyan néztek ki őseink? Milyen betegségek pusztítottak az Árpád-korban? Megtudhatják, ha megtekintik az Őseink arcai c. antropológiai kiállítást.

Ismerje meg, élje át a történelmet Ópusztaszeren! Bővebben: Ópusztaszer Emlékpark oldalán.

A téli szezonban a skanzen épületei, a Csete-jurták, a Gátőrház, az Útkaparóház és az Erdészház zárva tartanak, a Nomád Park meghirdetett szolgáltatásai és a lovasbemutató szünetel.

forrás : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.