Ne habozzon, lapozzon híreink között. Közérdekű információk közérthető nyelven.
Szent István-napi forgatag napkeltétől napnyugtáig
Kormorán koncerttel, megyei ízek vásárával, középkori haditornával, és számos látványos programmal várja az érdeklődőket augusztus 20-án az Ópusztaszeri Emlékparkba a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Megyei Önkormányzat.
2012-08-07 20:43:09
Ünnepi beszédet mond B. Nagy László kormánymegbízott, Magyar Anna a megyei közgyűlés elnöke pedig átadja a Csongrád Megyei Önkormányzat idei elismeréseit.

A délután háromkor kezdődő ünnepi megemlékezésen az Árpád szobor előtt az új kenyeret Kondé Lajos, a Dóm plébánosa, pasztorációs helynök szenteli meg és megáldja útnak indulás előtt azt a lovascsapatot, akik az ünnepi megemlékezésről indulnak egyenesen Spiltbe.
A IV. Béla emléktúra részvevői lóháton teszik meg az 1200 km-es távolságot, hogy elvigyék a Nyeregszemle hírét magukkal és meghívják a horvát lovasokat a jövő évi rendezvényre.

A Rotundában kiállítás nyílik Matl Péter kárpátaljai szobrász alkotásaiból – ő készítette többek között a magyar honfoglalás millecentenáriumi emlékművét a Vereckei-hágón. A nemzeti ünnepre való tekintettel – előzetes regisztráció alapján – ingyen lehet megnézni a Feszty-körképet.

A Csongrád Megyei Szent István-nap keretében idén először „gasztroutcát” nyitnak hagyományos, Csongrád megyei ízekből.
A „Kóstolja meg Csongrád megyét!” vásárban olyan termékeket ízlelhetnek, illetve vásárolhatnak meg az idelátogatók, amelyeket a megyében élő élelmiszertermelő-előállító vállalkozók, kisüzemek gyártanak hagyományos módszerekkel.

Idén a már jól ismert nomád lovas íjász és csikós bemutató mellett a középkori hadviselés szokásaiba avatja be az érdeklődőket az Oroszlánszív Lovagrend, de ötletes népi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal is várják a gyerekeket már 10 órától.
A Skanzenben rendezik meg 14 órától a kilenc őshonos magyar kutyafajta látványos bemutatóját.

Az emlékmű előtti színpadon fellép a délután folyamán a Mentés Másként Trió, és a Cuháré Táncműhely.
A legnagyobb érdeklődéssel minden bizonnyal a Kormorán együttes egy órás koncertjét várja majd a közönség, amely az ünnepség előtt, 13.30-kor kezdődik.

forrás : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.