üdül_regisztrál

   Szállás kereső vendég

   regisztráció

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Híreinket saját weboldalán is felhasználhatja, beágyazható aktív hírablakunkon keresztül.
Szent István-nap az Ópusztaszeri Emlékparkban
Kulturális és karitatív programokkal bővül az idei rendezvény. `Családok a családokért` - ezzel a mottóval szervez gyűjtést a Máltai Szeretetszolgálat Szent István napján az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
2012-08-18 09:14:10
rendezvény plakát
rendezvény plakát
A napkeltétől napnyugtáig tartó, egész napos, gyermek-és felnőtt programokkal színesített forgatagra nagy szeretettel várják a családokat a szervezők, akik ezen túl az alapítvány munkatársaival közösen adományozásra is buzdítanak.
Az idei évben is nemes a cél: a magyarországi csonka családok, a gyermekeiket egyedül nevelő édesapák és édesanyák támogatása. A befolyt összegből élelmiszercsomagokat vásárolnak majd, amiket decemberben, a karácsonyi ünnepek előtt juttatnak el a rászorulóknak. Az adományozók segítségnyújtásukért – az új kenyér ünnepéhez kapcsolódóan – egy kis cipót kapnak ajándékba.

A Máltai Szeretetszolgálat sátrát közvetlenül a főbejáratnál találhatják majd meg az érdeklődők. A nap folyamán, egyéb módon is segíthetnek a látogatók, hiszen a Magyar Vöröskereszt hagyományos módon idén is véradást szervez a skanzenben.

A rendezvény különleges és jelentős alkalmaként szolgál, hogy államalapításunk ünnepén, a magyarság találkozóhelyén nyílik meg a Rotundában, a 2012-ben M.S. mester-díjjal kitüntetett Matl Péter kiállítása.
A Kárpátaljai szobrászművész készítette többek között a magyar honfoglalás millecentenáriumi emlékművét a Vereckei-hágón, melyet 2008-ban avattak fel. A kiállítást 14 órakor a Magyar Örökség Díjas Kligl Sándor szobrászművész nyitja meg, az eseményen Fábri-Ivánovics Tünde többszörösen kitüntetett, aranygyűrűs népdalénekes is közreműködik.

A karitatív és kulturális programokkal is színesített Szent István-napon egész napos népművészeti kirakodóvásárral, kézműves játszóházakkal, középkori haditáborral, „Kóstolja meg Csongrád megyét!” gasztroutcával és koncertekkel várják a családokat az Ópusztaszeri Emlékparkba.

Igazi ízkavalkádra lehet számítani, hiszen lesz kecskesajt, bor, füstölt húskészítmények, fűszerek, méz de még marcipánok is!
A gasztronómiai élvezeteket fokozhatják azok, akik ellátogatnak az élő skanzenbe, ahol a kemencékben finom, hagyományos módon készített kovászos kenyerek sülnek, sőt meg is tanulhatják a mesterség minden munkafolyamatát.
Mindenkit arra buzdítanak a szervezők, hogy látogassák a látványpékségeket, kapcsolódjanak be a kenyérsütésbe, s végül kóstolják meg, hogy mit sütöttek ki!

A legtöbbek által várt Kormorán és Transylmania koncerten kívül lesz még népművészeti és kézműves kirakodóvásár és négy helyszínen gyermekprogramok. Többek között zenés játszóház, nomád játszótér, kézműves foglalkozások nemezeléssel, rovással, kovácsolással, de íjászkodni is lehet a Nomád Parkban! A Betyárfészeknél középkori lovagi tábor várja a kicsiket, ahol ki is próbálhatják, hogy milyen volt a középkori haditechnika és fegyverarzenálé.

A valódi vásáros hangulathoz a balatonfüredi Anna-bál állandó zenekara, a 2009-ben megalakult Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekar szolgáltatja a mulatós dallamokat. Az értékközvetítő, szívből muzsikáló művészek játéka igazi zenei ínyencség, szórakozzunk velük együtt augusztus 20-án!

Ezen a napon az Emlékparkba a belépés és a Feszty-körkép megtekintése ingyenes!
A fokozott érdeklődésre való tekintettel a Feszty-körkép megtekintéséhez előjegyzés volt szükséges.
Néhány nap alatt több mint 2000-en jegyeztek elő a Feszty-körkép megtekintésére.

forrás : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.