szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Híreinket saját weboldalán is felhasználhatja, beágyazható aktív hírablakunkon keresztül.
Rekord számú látogató a hosszú hétvégén Ópusztaszeren
Rendkívül sikeres hosszú hétvégét zárt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, hiszen a három nap alatt több mint 20 000 vendég látogatott el az ünnepi programokra.
2012-08-26 22:30:22
Középkori lovagi torna - Ópusztaszer
Középkori lovagi torna - Ópusztaszer
Augusztus 19-án, vasárnap délelőtt a csángóföldi Klézséről indult, első alkalommal megszervezett magyarországi csángó zarándoklat érkezett meg az összmagyarság találkozóhelyére, délután lengyel delegáció ismerkedett a park látnivalóval.
Az élő skanzen és az élő Nomád Park - tekintettel a nagyfokú érdeklődésre – bővített szolgáltatásokkal és látványos attrakciókkal kedveskedett a családoknak.

A rekord számú látogatottsághoz az is hozzájárult, hogy Szent István király ünnepén a park napkeltétől napnyugtáig, pontosan reggel fél nyolctól, este fél kilencig tartott nyitva a vendégek előtt.
A hosszabbított nyitva tartásnak köszönhetően 3350-en tekintették meg a Feszty-körképet augusztus 20-án.

Az Árpád-emlékmű előtt tartott Szent István-napi megemlékezésen először Tápai Péter, a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője köszöntötte az Emlékpark új igazgatóját, akire nagy és szép feladat vár: a Park hamarosan egymilliárd forintnyi pályázati forrásból újul meg.

Kertész Péter útnak bocsájtotta Solymosi Bertoldot és a IV. Béla Emléktúra lovasait, akik a 2013-as Nyeregszemlére készülve Trogirba (Horvátország) tartanak, hogy elvigyék Ópusztaszer üzenetét minden határon túl élő magyarnak és a horvát népnek.
Az Emlékpark igazgatója útravalóul Csongrád megyei termelők által készített és felajánlott élelmiszerekből összeállított csomaggal tarisznyálta fel a lovasokat, akiket Kondé Lajos atya, a szegedi dóm plébánosa áldott meg.

Az ünnepség keretein belül adta át Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a megyei elismeréseket. Alkotói Díjat adományoztak az ÁGOTA Alapítványnak, az elismerést Kothencz János, az alapítvány elnöke, valamint munkatársai, Révai Istvánné Gabriella, Pál Melinda és Balogh Zsolt vette át.
Csongrád Megye Egészségügyéért Díjban részesült Forgács Erika, mórahalmi házi gyermekorvos és Szabó Lajos, a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház - Rendelőintézet főorvosa.
A Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjat Lábecz László, Ruzsa címzetes főjegyzője, valamint Kovács Sándorné, a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalának nyugalmazott köztisztviselője vehette át.

B. Nagy László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja emlékeztette az egybegyűlteket: a Szent István-i állam megformálása áldozatokkal együtt járó, konfliktusos időszaka volt a magyar történelemnek.
Az akkori magyarok tízezreit térítettek át a kereszténységre, új közigazgatási rendszert vezettek be, új törvények léptek életbe, ami ellen többször is fellázadtak. Szent István király azonban jóval messzebbre látott, mint egy-két emberöltő, s mára minden kétséget kizáróan tudjuk, hogy az általa lerakott erős erkölcsi és társadalmi fundamentumnak köszönhető minden.

A délután folyamán megnyílt Matl Péter szobrászművész Határok nélkül c. időszaki kiállítása, melyet Kligl Sándor szobrász-és képzőművész mutatott be röviden. Az egész napos családbarát – és gyermekprogramok között szerepelt Csongrád megyei termékeket kínáló gasztroutca, kézműves kirakodóvásár, zenés játszópark, nomád játszótér, középkori lovagi torna, kenyérsütés és számos kézműves foglalkozás.
A nagyszínpadon fellépett a Transylmania, a Kormorán, a Mentés Másként és a Cuháré Táncműhely. Az igazi vásári hangulathoz a Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekar húzta a mulatós talpalávalót.

forrás : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.