szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Tud olyan hírt, ami máshol nem jelent meg, de másokat is érdekelhet - írja meg az oldalunkra.
Pünkösdölő és Népi Játékország Ópusztaszeren
A keresztény egyház egyik fő ünnepén pünkösd gazdag hagyományai kelnek életre az Ópusztaszeri Emlékpark skanzenjében 2012. május 27-28-án.
2012-05-25 04:43:23
Pünkösdi királynéjárás
Pünkösdi királynéjárás
Alföldi muzsikaszó mellett bodzázás, néptáncbemutatók, bábelőadások, magyar kutyafajták bemutatója és ügyességi versenyek színesítik a programkínálatot, melyet idén a hétfői országos pünkösdi király –és királynéválasztás mellett vasárnap, gyermeknapon a mintegy 100 népi fajátékból álló játékország koronáz meg.

A pünkösdi királyválasztás gyökerei a 16. századig nyúlnak vissza, a 400 éves hagyományokkal bíró szokást évről-évre felelevenítik az Emlékparkban. Izgalmas verseny keretein belül küzdenek a bátor legények, akik számos próbán mérik össze ügyességüket a királyi címért.
Lesz borvitel, köcsögverés, pányvadobás koszorútépés, a döntőben vágtázás és koszorúszerzés is. Aki a leggyorsabbnak és legügyesebbnek bizonyul a lovas virtuskodás során, az lesz egy éven keresztül a pünkösdi király! Idén nemcsak királyt, de királynét is választunk, tehát várjuk a bátor leányok jelentkezését is!

Vasárnap – gyermeknap a skanzenben! A felnőttek a pünkösdi készülődésbe kapcsolódhatnak be, a gyermekek pedig a skanzen népi játékországában szórakozhatnak a mintegy száz fajáték között. Lesz „Sütöde” kézműves játszóház, kézzel hajtott fakörhinta, óriás ördöglakatok, nyuszi etető, halacska etető stb. A gyermeknapot néptáncbemutató is színesíti.

Programok Pünkösdhétfőn

Hírelés lovaskocsival
Pünkösdölő az ópusztaszeri iskolások előadásában - Pünkösdi királynéjárás
Pünkösdi király-és királynéválasztás - izgalmas ügyességi próbák
Látogatói próbák
Magyar kutyafajták bemutatója
Tápéi Hagyományőrző Együttes műsora
Vásári színdarab
Pünkösdi muzsika

Nomád Parkban: lovasbemutatók, íjásztatás, lovagoltatás, kovácsolás, gyékényfonás kicsiknek, nagyoknak, faragás, rovásírás tanítás, nemezelés, honfoglalás kori étel: áldosfőzés és kóstolás.
Skanzenben: sétakocsikázás, csikósbemutató, konflisozás, gólyalábazás, szőnyegszövés, kemencében sütés, kugli, játék a malomban.

forrás : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.