szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Híreinket saját weboldalán is felhasználhatja, beágyazható aktív hírablakunkon keresztül.
Nemzeti Parkok hete
A június 18-24 között, idén hatodik alkalommal megszervezett Magyar Nemzeti Parkok Hete hazánk természeti és kulturális értékeire, nemzeti parkjaink ökoturisztikai programjaira kívánja felhívni a figyelmet.
2012-06-03 06:47:18
Nemzeti Parkok Hete
Nemzeti Parkok Hete
Az egyhetes programsorozat keretében minden nemzeti parkunk működési területén szakvezetéses túrák, érdekes előadások várják a vendégeket. A nemzeti parkok közelében lévő szállásadók ez idő alatt kedvezményes áron várják vendégeiket.

Duna-Dráva Nemzeti Park

Túra Bátaapátiban 2012. június 2.

A Geresdi-dombság területén megbúvó kis település számos kultúrtörténeti és természeti látnivalóval bír. A hatalmas gyertyános-tölgyes, bükkös erdők, a felszínre bukkanó gránit, a meredek domboldalak, az eldugott kis patakok, a település sváb parasztházai, az Apponyi kúria mind-mind megérdemli, hogy megismerjük az ország ezen eldugott kis szegletét melyre e túra remek lehetőséget kínál.

Helyszín, időpont: Bátaapáti, falu déli vége, 10.00 óra
Túra hossza, időtartama: 6 km, 4 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő

Csodálatos madárvilág túra 2012. június 9.

A Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület legjelentősebb értékét madárvilága jelenti. A résztvevők a túra során szakvezetéssel járhatják körül a tavakat, a kilátótornyokból pedig cigányrécék, üstökös récék, gémek és számos egyéb madárfaj megfigyelésére nyílik lehetőség.

Helyszín, időpont: Tamási és Pincehely között a 61-es út 52-es táblájánál, 8.00 óra
Túra hossza, időtartama: 8 km, 4 óra
Részvételi díj: 500 Ft/fő

Nyári napközis tábor a Duna-Dráva Nemzeti Parkban 2012. június 25-29.

Értékes természetismereti programokkal kitöltött napközis tábor várja a 8-12 éves korú gyermekeket Barcs-Drávaszentesen, a Dráva Kapu Bemutatóközpontban. A táborozók megismerhetik a nemzeti park csodálatos élővilágát, láthatják a végtelen világ egy kis hazai szeletének természeti kincseit, őshonos háziállatainkat, ehető növényeinket. Betekinthetnek a madarak, vagy épp a vizek lakóinak rejtett világába, kipróbálhatják magukat a kézműveskedés és az íjászat terén is.

A tábor időpontja: 2012. június 25-29., minden nap 8-16 h-ig.

Jelentkezési határidő: 2012. június 8. A tábor maximális befogadóképessége 25 fő. A részvételi díj 12.000 Ft/fő, mely tartalmazza a programok költségeit, valamint a napi egyszeri meleg ebédet.
Részletes információ és jelentkezési lap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság honlapjáról tölthető le.

Körös-Maros Nemzeti Park

Barnabás Napi gyógynövényes foglalkozás 2012. június 9. 10.00

„Gyógynövények az Anna-ligetben”
Ismerkedés a gyógynövényekkel, gyakorlati felhasználásukkal, teakóstoló.

Kérjük a csoportok előzetes bejelentkezését. A program minimum 5 fő jelentkezésével indul. Programdíj: 500 Ft/fő és 400 Ft/fő.

Őrségi Nemzeti Park

Nagy nyárfalepke-megfigyelő nap 2012. június 2.

Izgalmas program felfedező lelkületű kalandvágyóknak, szakembereknek egyaránt. Célunk a rendkívül ritka lepkefaj megfigyelése.
Találkozás: 9.00-kor az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságnál.

Duna-Ipoly Nemzeti Park

Gyógynövény- ismereti túra a dejtári Páskom legelő tanösvényeken 2012. június 2.

Találkozás 9 órakor Dejtáron a templomnál. Időtartam: 3 óra
Részvételi díj: felnőtt 600 Ft, kedvezményes 350 Ft

Gyógynövény- ismereti túra a lápréteken 2012. június 2.

Dr. Babulka Péter etnobotanikus vezetésével ismerkedünk a láprétek gyógynövényeivel. A csoportlétszám korlátozott, előzetes bejelentkezés szükséges. Találkozás 9.30-kor az Ócsai Tájház udvarán.

Időtartam: 3,5 óra.
Részvételi díj: 1000 Ft

Kerékpártúrák

Két kerékkel a Visegrádi-hegység legszebb völgyeiben

ÚTVONAL: Szentendre HÉV-végállomás – Dunakanyar körút – Sztaravodai út – Skanzen – Jegyző- kertje – Pilisszentlászló – Kis-Som-hegy – Császár-völgy – Lepence – Visegrád Rév, – Nagy Lajos utca – Mátyás király út – Apátkúti-völgy (szilárd burkolatú erdészeti út) – Pap-rét – Hegytető (parkoló) – Szentlászlói út – Skanzen – Szentendre HÉV-végállomás.

Tisza-tavi tókerülő út

ÚTVONAL: A 2007 tavaszára elkészült Tisza-tavi kerékpáros körúton, a Tisza-gáton, mint természetes kilátón végighaladva, a Tisza-tavi panorámát élvezve kerülhető meg hazánk második legnagyobb tava.

Velencei-tó kerülő kerékpártúra

ÚTVONAL: Kerékpáros túránk kiinduló pontja Gárdony, ahonnan az óramutató járásával ellenkező irányba indulunk neki a tó megkerülésének.

Gyalogtúrák

Balaton és a hegyek

ÚTVONAL: Turistajelzésen, majd kerékpárúton halad. Indulás Vonyarcvashegy központból a Kitaibel Pál-kilátóhoz. Elérve Balatongyörököt, a mólóra ajánlott kisétálni, majd a kerékpárúton vagy a jelzésű turistaúton, ami a helyi üdülősoron vezet, juthatunk el a Szép kilátóig.

A Fekete- és Fehér-Körös vidéke

A Mályvád teljesítménytúrák útvonalán Gyula–Gyulavári–Mályvád– Városerdő–Gyula, illetve Gyula–Szanazug–Doboz–Gyula település. A Fekete-Körös gátján Városerdő üdülőhelyre érünk, ahol partfürdő és sportpályák, étkező- és szálláshelyek várnak.

forrás : Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.