üdül_regisztrál

   Szállás kereső vendég

   regisztráció

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Ne habozzon, lapozzon híreink között. Közérdekű információk közérthető nyelven.
Népek találkozása a Csillagösvényen
Húsz szerb és húsz magyar diákot hívtak meg a vajdasági Temerinből Ópusztaszerre, az Emlékparkba és a Csillagösvény Labirintusba. Az ötletgazdáknak és vendéglátóknak egyetlen célja, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és együtt játszva, szórakozva i
2013-05-07 20:38:54
Iskolások
Iskolások
Ezáltal szeretnének hozzájárulni, hogy az együtt élő szerb és magyar diákok elfogadják egymást, barátkozzanak, tegyék szebbé, könnyebbé közös jövőjüket.

Gergely Gábor, a Csillagösvény Labirintus üzemeltetője szerint Európa legnagyobb sövény- és fűzfafonat útvesztőjében mindenki jól érzi magát, igazán nemzetközi: játékos, valódi csapatszellemet igénylő logikai feladatok segítik a továbbhaladást és a kijutást az első látásra leküzdhetetlennek tűnő labirintusból.
Újra és újra bebizonyosodik, hogy együtt könnyebb megbirkózni a feladatokkal. A háborúskodásnak pedig itt csak egyetlen formája megengedett, a számháború, ami szintén nagyon közkedvelt a gyerekek körében.

A szép kezdeményezéshez az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark is csatlakozott, ahová szintén ingyenesen biztosítják a belépést és a programokat a fiataloknak. A magyarok nemzeti emlékhelyén, élményszerűen, kézzelfoghatóan ismerkedhetnek népünk múltjával, történelmével a szerb, mélyíthetik el tudásukat a honfoglalásról a magyar diákok.
A szervezők bíznak benne, hogy a Feszty-körkép ölelésében igazi, példaértékű barátságok köttetnek a két nép ifjúi között. A Vajdasági Magyar Szövetség a kiránduláshoz szükséges autóbusz biztosításával járul hozzá a program sikeréhez.
A diákok április 30-án, 11.00 órára érkeznek Ópusztaszerre.forrás : Ópusztaszer Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.