szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Híreinket saját weboldalán is felhasználhatja, beágyazható aktív hírablakunkon keresztül.
MNGSZ mestervacsora Zamárdiban
A 2014. évi Mestervacsorát április 26.-án rendezték a Hotel Wellamarinban, mely a szokásokhoz híven az új mesterek avatásáról, valamint az általuk és a Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott által elkészített és prezentált gálavacsoráról szólt.
2014-05-01 21:27:24
Mesterművek - fotó : Imre György
Mesterművek - fotó : Imre György
Különös csavar és érdekes aktualitás: olyan mestervacsorára invitálta vendégeit a Balaton déli partjára, Zamárdiba a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, amelynek a dolgok jelenlegi állása szerint nincs tétje.

Ugyanis hiába avattak mesterré négy szakácsot és egy cukrászt, ma a mesterképzés állami – kamarai – szintre tolódott, és ezzel megkérdőjelezik a szövetség legnagyobb éves rendezvényének eredményét, célját és legfőképp a mesterjelöltek fáradságos munkáját.

A Balaton-parti, elegáns rendezvény főszereplője ezúttal kétségtelenül az az öt, szakácsruhába öltözött fiatalember – Kovács Csaba, Réczeg József, Szabó Csaba, Tímár Albin szakácsok és Lazányi János cukrász – volt, akik mestereik irányításával készítették el hidegkonyhai munkájukat, amelyet a lobbiban állítottak ki, és amelynek profizmusát mindenki megcsodálta. Majd következett az általuk készített, hatfogásos ételsorból álló vacsora, amelyet a 180 fős vendégsereg örömmel tüntetett el.

Egyébként a most mesteri címet szerző szakemberek már korábban is szereztek érdemeket: a nemzeti szakács- és cukrászválogatott tagjai ők, valamint a Békés Megyei Culinary Team és a nemzeti katonai válogatott tagjai, konyhai munkájukat Varga Károly, Volenter István, Kostyál Gábor és Ambrus György mesterszakácsok irányítják, a vizsgázó cukrászt pedig Horváth Ferenc mestercukrász készítette fel.

A teljes cikk a Vendég & Hotel oldalán olvasható.

forrás : Turizmus Online

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.