szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Képtelenség, hogy ne legyünk képesek képet adni utazási hírekhez, ha mégis - küldjön képet Ön.
Múltidéző forgatag a 115 éves a Szobori búcsún
Különleges kordéval, fiákerrel, népies-pados kocsival, gumikerekes vadászkocsival, sátras szekérrel, de még pónifogattal is érkeznek a Szeged környéki falvakból és tanyavilágból Ópusztaszerre, szeptember 8-án, a 115 éves Szobori búcsúra!
2012-08-29 04:59:11
Fa körhinta a búcsú forgatagában
Fa körhinta a búcsú forgatagában
Így volt ez már 1897-ben is, amikor felépült az Árpád-emlékmű, s a közeli települések iparosai, kereskedői és tisztviselői összegyűltek a „szobornál” ünnepelni. Már az első alkalommal szentmise kapcsolódott a találkozókhoz, ezért is kezdték el néhány évvel később, már Szobori búcsúként emlegetni a honfoglaló vezérünkről megemlékező eseményeket, ahová „kocsiszámra” érkeztek a résztvevők.

Ez a hagyomány éled most újjá 2012-ben, hiszen az idei Szobori búcsúra több mint húsz lovaskocsival, szekérrel, fogattal érkeznek a Csongrád megyei lovasemberek. A könnyű szerkezetes homokfutótól a gumikerekes jártató kocsin át egészen a sátoros ekhós szekérig számtalan típusát ismerhetjük meg az elmúlt századok általános és népszerű közlekedési eszközének. Ez alkalommal azonban nemcsak megnézni lehet őket, de fel is lehet pattanni rájuk, hiszen a zenés felvonulást követően a hajtók a nap folyamán kocsikáztatni fogják a látogatókat!

Ezen túl egész nap lesz kézműves vásár, népzene és néptánc, a gyermekeket Népi Játékok Fesztiválja várja, a skanzenben Kátai Zoltán énekmondó ad koncertet.

Idén 6. alkalommal kerül sor a szabadtéri püspöki szentmise keretein belül a Szer Üzenete díjátadásra. „Égből pottyant” díszvendégünk: a Magyar Örökség Díjas Levente Péter.

Az Emlékparkba való belépés és a programokon való részvétel ingyenes,
ezen a napon a PARK jegy látnivalói díjtalanul tekinthetőek meg!

Az egyéb szolgáltatásokra a mindenkor érvényes jegyárak érvényesek!

forrás : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.