szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Ne habozzon, lapozzon híreink között. Közérdekű információk közérthető nyelven.
Mögmondtam, hát mögmondtam!
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 2013. augusztus 2-3-4-én Rózsa Sándor születésének 200. évfordulójára kiállításokkal, színpadi, zenés, bábos előadásokkal, filmvetítéssel és közönségtalálkozóval emlékezik.
2013-07-25 04:15:46
Rózsa Sándor visszatér
Rózsa Sándor visszatér
Az Emlékpark erről és más részletekről tartott sajtótájékoztatót az ünnepi napokkal kapcsolatban, a Nemzeti Galéria Teraszán 2013. július 21-én, vasárnap.
Egy kötetlen beszélgetés formájában ismerkedhettek a jelenlévők az ópusztaszeri rendezvény ötletadóival és szervezőivel.
A találkozó moderátora Kertész Péter volt, a Nemzeti Emlékhely ügyvezetője, aki Oszter Sándor Kossuth-, és Jászai-díjas színművészt, az egykori Rózsa Sándorról készült tévéfilmsorozat főszereplőjét, Paluska Zoltánt, a Legendák Földje Alapítvány vezetőjét, Dr. Vass László hagyományőrző alezredest, Tímár Andrást a Kondorosi Csárda vezetőjét, és Kapus Krisztiánt, Kiskunfélegyháza polgármesterét, valamint Ruszkay Zsoltot, az ópusztaszeri Szeri Csárda vezetőjét interjúvolta.

Az emléknap szervezői
Az emléknap szervezői
A jó kedvű beszélgetésből megtudhattuk, hogy hagyományőrző csapatok bemutatói elevenítik meg a Dél-Alföld pandúrvilágát majd az Emlékparkban, az ünnepi napokon. A látogatókkal `vasalót` fognak építeni a Skanzen betyárfészkében, amely a pásztorok jellegzetes főző, és raktározó építménye volt az 1800-as évek végén.
Faragásokat készítenek, mesélnek a viseletekről, és a pásztorrendről, hogyan telt egy nap, egy hónap, egy év kinn, a pusztán.
A látogatók számára megfelelő étel-, és italellátás lesz biztosítva az emlékpark egész területén, több helyszínen gasztropontokat, ún `duttyánokat` létesítenek a szervezők, ahol magyaros ízekkel várják a vendégeket.

A rendezvény programja
A rendezvény programja
A Kondorosi Csárda is ünnepi menülappal készül a nem mindennapi évfordulóra: idén augusztus 31-ig betyáros ételekkel várják szeretettel látogatóikat Kondoroson.
A programsorozatot augusztus 4-én a szőregi csata újrajátszása zárja, amelynek helyszíne a szőregi Monti-park. A csatában részt vesznek azok a hagyományőrző és szabadcsapatok, amelyek az Emlékparknál gyülekeznek.
További részletek a programokról: www.opusztaszer.hu, www.kondorosicsarda.hu, www.kiskunmuzeum.hu

forrás : Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.