Tud olyan hírt, ami máshol nem jelent meg, de másokat is érdekelhet - írja meg az oldalunkra.
Lépj be a múltba! – Történelmi időutazás Ópusztaszeren
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark `Lépj be a múltba! – Történelmi időutazás Ópusztaszeren` című nyertes pályázatának projektnyitó sajtótájékoztatóját tartották meg az Emlékparkban, 2013. június 13-án.
2013-06-17 19:19:50
Projekt nyitó
Projekt nyitó
A projekt a `Kiemelt turisztikai termék - és attrakciók fejlesztése DAOP - 2.1.1/G-11` jelű pályázati konstrukció keretében valósul meg.
A Dél–Alföldi Regionális Operatív Program keretében megvalósuló beruházás 1.089.509.830 Ft, vissza nem térítendő támogatási összegből kerül megvalósításra az elkövetkezendő másfél éven belül, s a projekt fizikai befejezésének várható időpontja 2014. november 29.
`A pályázati forrás által nemcsak új kiállításokkal gazdagodik majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és nem kizárólag néprajzi múzeumként üzemel majd, hanem sokkal inkább interaktívabbá válik, mintegy időutazóként vehetnek részt a magyarság történelmében az ide látogatók` – ismertette a részleteket Kertész Péter, az Intézmény ügyvezetője.

`A téli időszakban is látogatható lesz a park, célunk, hogy új történelmi szemléletet alakítsunk ki a fiatalabb korosztály számára. Nekik próbáljuk még látványosabbá, fogyaszthatóbbá tenni ezt az 55 hektárnyi nemzeti kincset, az Emlékparkot. Olyan közösségi tereket is kialakítunk majd továbbá, ahol az ideérkezők a látványosságok élvezete mellett kellemes környezetben, tartalmasan tölthetik el szabadidejüket, hangsúlyozva az Intézmény kulturális és turisztikai jellegét` – fogalmazott az igazgató a sajtótájékoztatón.

A nyitórendezvényen ismertetésre került: a fejlesztés folyamán felépül egy új vendégváró kapu, két vendégforgalmi térrel, különböző információs pontokkal és kivetítőkkel. Létesülni fog egy multifunkcionális látogatóközpont, konferencia és mozi teremmel, hungarikum tárházzal a jelenlegi műszaki, személyzeti épületek helyén. Ezen kívül a Feszty – körképnek is helyet adó Rotunda épületét körbejárhatóvá teszik belülről, új kiállításokat rendeznek be, amelyek illeszkednek majd a már meglévő tematikákhoz, de lesznek olyan korszerű, multimédiás, interaktív elemek is, amelyek majd megfelelnek a modern múzeumi - turisztikai elvárásoknak.

forrás : Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.