szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Tud olyan hírt, ami máshol nem jelent meg, de másokat is érdekelhet - írja meg az oldalunkra.
III. Zalaapáti Fánkfesztivál 2011. február 27-én
Február a farsang időszaka, amikor is hagyományos étel a fánk. Hazánkban tömeges szokássá vált a fánk sütése Vízkereszt napján, mint a farsang első napján és a farsang végi húshagyó napokon.
2011-02-25 04:58:56
A farsangi fánk, a pamupuska édes, kelt tésztából készül, melyet bő zsírban sütnek ki, a közepébe lekvárt, vagy gyümölcsöt tesznek. A jól sikerült fánk egyik fő jellemzője a kerületét képező szegély, a pántlika vagy szalag, mint a tökéletesség jele. Szakácskönyvekben sokszor a fánk receptje szalagos fánkként található.

A fánkot erdélyi tájszólás szerint pánkónak nevezik
A fánkok között igen kedvelt a csöröge fánk, más néven forgácsfánk, heróka. Tésztájából készül kis őrölt fahéj hozzáadásával a rózsafánk is.





forrás: Zalai Kilátó

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:




  
 Szállás típusa:   
   
   
   
  



   





30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.