Híreink között megfér egymás mellett helyi esemény vagy országos rendezvénysorozat is.
II. Snow Day Eplényben - VÁLTOZÁS
Megváltozott időpontban január 28. és 30. január 14. és 16. között rendezik Eplényben a II. Snow Day-t. Az eplényi Nordica Síaréna ad otthont nyolc téli sportágat magában foglaló Snow Day fesztiválnak.
2011-01-03 06:02:01
Snow Day - Eplény új időpont
Snow Day - Eplény új időpont
A felmelegedés miatt ezen a héten sajnos nincs lehetőség további hókészítésre az eplényi Nordica Síarénában, így a január 14-16-ára tervezett nagyszabású, országos ?hóünnep?, a SnowDay új időpontra, január 28-30-ra kerül át. Bár a síközpont 1-es pályáját elegendő mennyiségű, körülbelül fél méteres, kiválóan síelhető hóvastagság borítja, a SnowDay keretein belül megrendezésre kerülő téli sportág bemutatóhoz (kutyaszánhúzás, sífutás, biatlon, telemark) több havas helyszínre is szükség lenne. Az új időpont programváltozást nem eredményez, így továbbra is pénteken középiskolás és egyetemi amatőr bajnokság, szombaton amatőr sí és snowboard verseny, sportágbemutatók és Apre-Sí Party, vasárnap pedig játékos családi nappal várják a tél szerelmeseit.

"2011-ben ismét megrendezésre kerül az eplényi Nordica Skiarénában a nyolc téli sportágat magában foglaló Snow Day.
A január 14. és 16. közötti havas fesztivál három napjára, három versenyt és egy családi napot szervez a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület.
2010-ben, a sí- és snowboard-versenyeken 12 kategóriában több mint 300-an álltak rajthoz, az eseménynek mintegy háromezer résztvevője volt.

- Az első napon egyetemisták és középiskolások versenyeire, éjszakai óriás-műlesiklásra kerül sor, második napon az amatőrök futamait rendezzük, a harmadik nap a családoké, sok ügyességi feladattal és tombolával.
Nyolc sportágat hozunk testközelbe: lesz alpesi sí, snowboard, sífutás és ugrás, biatlon, telemark, kutyaszánhúzás és jégszobrászat - összegez Barbai Áron főszervező.

A 2010-es esemény rangos elismerést kapott június 4-én, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) antalyai kongresszusán.
Az eplényi Snow Day az első ízben kiírt SnowKidz Award legjobb nyolc jelölése között végzett. A FIS centenáriumi kongresszusán azokat a programokat díjazták, melyek az eltérő nemzeti viszonyok között arra törekedtek, hogy minél közelebb hozzák a gyermekekhez a havas sportokat.
A pályázatra 18 nemzeti síszövetség, összesen 22 jelölést adott le. A nyolc közé a magyar mellett norvég, amerikai, német, észt, olasz, finn és pakisztáni rendezvény került.

A Snow Day támogatói: NORDICA, Chio, Coca-Cola, Rapidus Optika, UNIQA, Fundango, Náncsi Néni Vendéglője, Épitész Pince Étterem."
Ezekről számolt be a decemberi sajtótájékoztatón Vasvári Ferenc."

További információkat Barbai Áron főszervezőtől a (+36) 20/394-2203 telefonon vagy a email címen kérhetnek.

forrás : Nordica Síaréna Eplény

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.