üdül_regisztrál

   Szállás kereső vendég

   regisztráció

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Tud olyan hírt, ami máshol nem jelent meg, de másokat is érdekelhet - írja meg az oldalunkra.
Gyereknapi rendezvények
A Pünkösdi rendezvényekkel együtt a hosszú hétvégén a gyermekes és gyermektelen családok is könnyen találnak programot maguknak. Kellemes idő ígérkezik a szabadtéri Gyereknapi programok látogatásához. Ízelítőt adunk ezen rendezvényekből.
2012-05-26 05:17:52
Seholsziget Élménypark- Nőtincs
2012. május 26-27-28.

Egész napos programokkal várják a felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Kézműves foglalkozások, agyagozás, fakarikázás, íjászat, terepíjászat, lovaglás, lovaskocsikázás, kisvonatozás a Tincsi Lokomotívval, korosztályos játszóterek , állatsimogató a mini állatkertben, népi játékok és sok más érdekes játékkal várják a látogatókat.

Holdfény Liget- Gyöngyösfalu
2012. május 26-27-28.

HÁROM napig tart idén a Gyermeknap az Alpokalja kalandparkjában!
Szombaton, vasárnap és pünkösdhétfőn hosszú nyitva tartással, reggel 9-től este 20 óráig várják a kicsiket és a velük ünneplő nagyobbakat! Itt mindenki gyermeknek érezheti magát, hiszen a három nap alatt egységes belépőjegyet válthat mindenki és a sportszolgáltatásokból kedvezmény is jár.

Kerekerdő Kalandpark- Kerekegyháza
2012. május 27-28.

Vasárnap gyereknap alkalmából légvár, arcfestés, buborék fújás, vattacukor, vízipisztoly várja gyerekeket. Míg pünkösdhétfőn népi játékokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Kerekerdő Kalandparkban.

Hortobágyi Nemzeti Park- Hortobágy
2012. május 26.

Madárgyűrűzési bemutató Hortobágy-Halastón, amely során beavatják a gyermekeket és a felnőtteket a gyűrűzés folyamatába, jelentőségébe.
Találkozás a Hortobágy-halastavi Kisvasút indítóállomásán 7.00 órakor. A program időtartama: kb. 5 óra. A program időjárásfüggő (erős szél, illetve viharos időjárás esetében a bemutató elmarad).

Tisza-tavi Ökocentrum- Poroszló

A nemrég nyílt Ökocentrum központi épülete a Látogatóközpont, mely 2.600 m2-en, 4 szinten nyújtja szolgáltatásait a látogatóknak. A Látogatóközpont fő attrakciója a 600.000 l össztérfogatú édesvízi akvárium, amely az épület pinceszintjén került kialakításra, hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeinek bemutatására. A több mint 40-féle hazai hal mellett, közel 15 kétéltű- és hüllőfaj garantálja a bőséges látnivalót. Ismeretterjesztő, oktató, nevelő szerepe kiemelkedő.

Pünkösdöléssel egybekötött gyereknap - Zalaszántó
2012. május 26.

Gyülekező: 14:00 órakor a templomtéren, ahonnan a Pethő kúria udvarára vonul a csapat, a további programok ott kerülnek megrendezésre. Vetélkedők, népi fellépők, tábortűz gazdagítja az eseményeket.

IV. Gödi Regionális Néptánctalálkozó és Gyereknap- Göd
2012. május 27.

Játékos Vetélkedő: Népi Játék Olimpia és Pünkösdi királyválasztás
A feladatok régi népi játékokból, ügyességi legénypróbákból állnak 15-20 helyszínen. Lesz köcsögverő, legényüldöző, üvegfoglaló, kötélhúzás, gúladöntő, zsákba futás és még sok érdekes játék. A nyeremény szalagok, ajándékokra lesznek beválthatók. A legügyesebbek (akik a legtöbb szalagot gyűjtötték össze) pedig, a nap végén megküzdhetnek a Pünkösdi királyság címéért újabb ügyességi próbákon.

Gyereknapi Bogrács Fesztivál- Vatta
2012. május 25-26.

Programok: akadályverseny, faültetés, kézműves foglalkozásokkal egybekötött ügyességi versenyek, teadélután kicsiknek és nagyoknak, Tekergő Bábszínház, Família Trió, Világrekord kísérlet- óriás vattacukor, 100 Folk Celsius Élő Koncert.
Egész napos programok: óriás légvár, arcfestés, lovaglás, veterán járművek bemutatója.

Bari Tanya- Kisnána

Állatsimogató: A gyermekek kézbe vehetik, simogathatják, és etethetik az állatokat.
Lovász tábor: Minden ami a lóval jár, merthogy ahhoz, hogy középen ülni lehessen rajta elől etetni itatni kell hátul „tisztába tenni” közben fésülni, ápolni, körmölni. Ezek a napok teljes képet adnak a lótartás örömeiről, nehézségeiről.
Oktató jellegű programok: Állatok gondozása, Tojástermelés, Régi paraszti élet.

Tarka Boci Porta- Németbánya

Hagyományőrző szórakozások

Íjászat és középkori fegyverek: Íjak, hajítófegyverek, lovagi kardok, fúvócső megismerése és kipróbálása.

Játékok a gótikus és reneszánsz korból: Gólyaláb, zsákba futás, Hosenlaufen, kötélhúzás, quintain, kocka-, golyó-, táblásjátékok megismerése, kipróbálása.

Németbányai időutazás: Az újkőkortól a XVIII. századi betelepülésig, tárgyi rekonstrukció készítése, gasztrohistória, jelmezes fényképezkedés, előadás, társasjáték.

Élet a jurtában: A jurta berendezése, íjászat, barátkozás a lóval, rovásírás, korabeli kézművesség és ételkészítés.

Bébi-ovis vezetett pónizás: Biztonsági rögzítéssel, szülői közreműködés mellett.

Túravezetés málhás pónival: A paci felváltva cipeli a 25 kg alatti csemetéket és az úti elemózsiát.

Eszter Tanya- Csorvás

Programok: tanyabemutató, sétakocsizás, pónilovaglás, állatsimogató (kecske, mangalica, bárány, ló), népi játékok (gólyaláb, diótörő) és a fából készült játszótér, csapatversenyek egyéni igény szerint (célbadobás kosárba, zsákbafutás), népi hagyományos gazdálkodás bemutató (kukoricamorzsolás, darálás, kézi morzsolás), házi szilvalekváros kifli sütése kemencében, kürtöskalács sütése , szalma, csuhé, rongybaba, tűpárna, terméskép készítése, mézeskalács díszítés.

Noll- tanya- Felcsút

Swin Golf: Francia földművesek találták ki az igazi mintájára. Nemes egyszerűséggel parasztgolfnak nevezték el ezt az új sportágat. A játék egyre gyorsabban terjed Nyugat-Európában.
Sok tekintetben hasonlít a hagyományos golfhoz, vannak azonban lényeges különbségek: nem nehéz megtanulni, kis gyakorlás után azonnal lehet játszani, klubtagság nem szükséges, az ütő univerzális a labda nagyobb és puhább, ezért kevésbé veszélyes, ütőt és labdát nem kell beszerezni, biztosítják a játékhoz. A Swin Golf mindenki játéka, igazi szórakozás az egész családnak, baráti köröknek, munkahelyi közösségeknek.

Erdei Iskola, ifjúsági szállás

Közvetlen kapcsolat a természettel, ahol megismerkedhetnek a gyerekek az erdő, a rét, a nádas és a tó érintetlen növény- és állatvilágával. Bográcsozó és szalonnasütő hely, mellette egy fedett pihenő, asztalokkal, padokkal, ahol a bográcsban főtt ételt elfogyaszthatják. Zöldfüves kispályás focipálya áll a gyerekek rendelkezésére, a csendet és nyugalmat kedvelőknek pedig ajánlhatjuk a horgászást, ahol kipróbálhatják szerencséjüket.

Kacár tanya- Szokolya

A Kacár Tanyán hagyományos paraszti gazdálkodás és népi mesterségek bemutatása, környezeti nevelés folyik.

Programok csoportoknak: faművesség (fafaragás, esztergálás, vonószék), csuhézás, szövés, fonás rokkán, kenyérsütés, kovácsolás, kőfaragás, nemezelés, vessző munkák, fazekasság, népi játékok (gólyaláb, íjazás, lappantyú), népi építészet (vályog és zsúpkészítés), állatgondozás, növénytermesztés (szezonálisan szántás lóval, aratás, cséplés), magyar csőszkunyhó építés, a Börzsöny élővilágának ismertetése (tanösvény), csillagászat, éjszakai vadmegfigyelés, népi konyhaművészet – tanítás.

Lovas Udvarház- Szedres

A Lovas Udvarház, ahogy az eddigi években is, 2012-ben is szervez lovastábort gyerekeknek. Az idén azonban a jelentkezők választhatnak, hogy napi bejárással vagy bentlakással veszik igénybe a tábort. Ajánlott felszerelés: zárt lapos cipő, szűk szárú nadrág, és kobak (biciklis sisak).

Program: A gyerekek fő programja a - lovaglás - mellett elsajátíthatják a lóápolás, szerszámismeret, és a lóismeret alapjait. De egyéb szabadidős tevékenységben is részt vehetnek: a kirándulástól a kocsikázásig, a kézműves foglalkozástól a szalonnasütésig.

További programokat kereshet rendezvénynaptárunkban is.

forrás : Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.