szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Ne habozzon, lapozzon híreink között. Közérdekű információk közérthető nyelven.
Egyszerre négyszáz mobiltelefon a Móra-múzeumban
A mobiltelefonálás történetét ismerhetik meg az érdeklődők a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A patinás kiállítótérben a közelmúlt lenyomataként négyszáz már nem használt hordozható készüléket állítanak ki.
2011-05-05 21:48:30
Mobil-kor
Mobil-kor
A mobilozás kezdetleges ódon darabjaira is újra rácsodálkozhatnak a látogatók. A kiállítás április 20-án nyitotta meg kapuit a szegedi Móra-múzeumban.

Van, aki Magyarországon már tizenhét éve hozzászokott az eleinte féltégla méretű kultikus tárgyhoz. Egyes kivételezettek Amerikában ezt a mobil érzést már az 1930-as évektől átélhették. A kezdetben az átlagember számára elérhetetlen státusszimbólum mára teljesen hétköznapi használati tárggyá vált.

Nincs olyan korosztály, amely még mindig idegenkedne a mobiltól. Van már "nagykijelzős" példány, könnyen kezelhető telefon kimondottan az időseknek és akad gyerekeknek szánt, "kakaóbiztos" babyfon 3 gombbal.
Az utóbbi évtizedben felnőtt egy mobilgeneráció, akiknek már érzésekkel teli emlékei vannak telefonjukkal kapcsolatban. Kimondható, létezik már "mobil történelem".

Évente egymilliárd telefon készül és már több milliárdot használt el eddig az emberiség. A szegedi kiállítást rendező Mobil-kor Alapítványt azzal a céllal hozták létre, hogy azokat a relikviákat, fontos mérföldköveket megőrizze az utókor számára, amelyeket Magyarországon és a világon bárhonnan összegyűjtöttek. A munka több éve kezdődött és a fejlődés ütemét figyelembe véve megbecsülni is lehetetlen, hogy milyen jelentős gyűjtemény válhat belőle.

Felmérések szerint manapság az emberek jobban vigyáznak a mobiltelefonjukra, mint a pénztárcájukra. Kutatások bizonyítják, egyre többen udvarolnak, flörtölnek és szakítanak a "mobiltelcsijük" segítségével. A féltékeny társak ma már nem nyomoztatnak a párjuk iránt, hanem titokban, az alkalmat keresve belenéznek a hűtlennek vélt partner mobiljába.

forrás : Móra Ferenc Múzeum, Szeged

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.