Híreink között megfér egymás mellett helyi esemény vagy országos rendezvénysorozat is.
Csete György és Papp Lajos a Szer Üzenete Díjazottjai
Csete György alkotó-építészmérnök és Papp Lajos világhírű szívsebész professzor lett 2011-ben méltó tulajdonosa, az immáron ötödik alkalommal átadásra kerülő Szer Üzenete Díjnak.
2011-09-13 17:43:01
Papp Lajos
Papp Lajos
A díjjal olyan magyar embereket tüntet ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, akik a hazaszeretet, hűség példaképei, és a magyarság összetartozását hirdetik életükkel.

A díjakat Tokovics Tamás az Emlékpark ügyvezetője adta át - hagyományosan a Szobori búcsú, a monostor romjai között tartott ünnepi szentmiséjének keretein belül - melyet Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrált.

A jeles alkalmon kitárult az Emlékpark ünnepi bejárata, a székelykapu is, s az érkező vendégeket - a búcsúnál megszokott módon ? vásározók, játszóház és színes, családi programok várták. A jó hangulatú napot a Kecskemét Táncegyüttes és a ?ROLE csíkszeredai zenekar ünnepi koncertje zárta.

Az ünnepről és díjról:

A Szobori búcsú 2007-ben újjáéledt, az Emlékpark történetéhez szorosan kapcsolódó ünnep. Célja, hogy Szer üzenetét ? Isten- és hazaszeretet, összetartozás és hűség - mind több ember ismerje és értse meg. Szer Üzenete Díját olyan személyek kapják, akik a hazaszeretet, hűség példaképei, és a magyarság összetartozását hirdetik életükkel.

A díjazottakról:

Dr. Csete György
Dr. Csete György
Kossuth-, Ybl- és Prima Primissima Díjas alkotó-építészmérnök, a magyar organikus építészet elindítója, a Magyar Művészeti Akadémia Aranyérme kitüntetés birtokosa. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szenátusa 2011-ben aranydiploma adományozásával ismerte el értékes mérnöki tevékenységét.
Közéleti tevékenysége is jelentős. Alapító tagja a Magyar Megújulási Mozgalomnak, tagja a Százak Tanácsának, elnöke a Közakarat Egyesületnek, 1992 és 1994 között tagja a Művészeti Akadémiának, 1993-ban a Lechner Ödön Társaság alapítója. A Corvin-közi szabadságharcosok is kitüntették.

Dr. Papp Lajos
Széchenyi-, Magyar Örökség-, Prima Primissima-, és Pro Cultura-díjas szívsebész professzor. A ?Hazáért, nem magunkért, Uram!? feliratú aranygyűrű tulajdonosa, Budapest és Kaposvár díszpolgára. 1997-től a pécsi Szívcentrum igazgatója, a Szívsebészeti Tanszék vezető egyetemi tanára. 1999 augusztusától a Pécsi Szívgyógyászati Klinika igazgatója.
Sok emberi életet megmentett, sok szívet újraindított. Életpályája alatt megtapasztalta: a mindentudás egyedül Istené, nekünk embereknek tisztában kell lennünk képességeinkkel, korlátainkkal.

forrás : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.