szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Híreinket saját weboldalán is felhasználhatja, beágyazható aktív hírablakunkon keresztül.
Csak csendben, csak halkan - hang`Sziget`elés
Újpest Önkormányzata és a Sziget között évek óta zajló birtokháborítási per végére került pont 2011. április 7-én, 11.30-kor az újpesti Polgármesteri Hivatal polgármesteri tárgyalójában.
2011-04-08 05:34:46
illusztráció
illusztráció
Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere és Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője közös megállapodást írt alá, melyről sajtóközleményben értesítették az érdeklődőket.
A felek hosszú egyeztetések és tárgyalások után jutottak el a peren kívüli megegyezésig.
Mint ismert, 2007 óta zajlik egy bírósági per, amelynek felperese a IV. kerületi Önkormányzat, alperese pedig a Sziget Fesztivált szervező vállalkozás.
A per a Sziget Fesztivál színpadi és egyéb programjainak túlzott, zavaró hangereje miatt folyt.

A most aláírt megállapodás értelmében a Sziget vállalja, hogy a fesztivál teljes ideje alatt, naponta 23.00-06.00 óra között betartja a legfeljebb 55 dB-t megengedő zajterhelést. Gerendaiék vállalták azt is, hogy a hanghatások csökkentése érdekében változtatnak a színpadok tájolásán, a jövőben hangszigetelő sátrakat, és hangerőszabályzó limitereket (olyan berendezéseket, amelyek automatikusan leszabályozzák a hangerőt, ha az eléri a határértéket) alkalmaznak, és az éjszakai órákban nem működtetik a Nagyszínpadot.

A Sziget Kft. kötelezettséget vállalt arra is, hogy amennyiben mégis túllépik a megengedett határértéket, naponta egymillió forint kötbért fizetnek az újpesti önkormányzatnak. Ha mindez ráadásul három napon is előfordul, a kötbér összege 10 millióra emelkedik.
A zajterhelést egyébként közösen ellenőrzik majd. Az önkormányzatnak ugyanis a megállapodás értelmében joga van javaslatot tenni a mérési pontok helyszínére, a Sziget Kft-nek pedig kötelessége e javaslatok figyelembevételével meghatározni a mérési helyszíneket, mégpedig úgy, hogy az önkormányzat által javasolt helyszínek közül minimum ötnek szerepelni kell a végleges listán.

Jó hír az újpestieknek, hogy a zajterhelés problémájának megoldása mellett a Sziget Kft., az önkormányzat közbenjárására, gesztusértékű felajánlásokat is tett. Ezek szerint többek között a Gyereksziget idején minden nap, óránként buszjáratot üzemeltetnek az újpesti családok számára, illetve részt vesznek az újpesti zenekarok számára rendezendő verseny zsűrijében, és a nyertes zenekarnak fellépési lehetőséget biztosítanak a Sziget Fesztiválon.

forrás : Önkormányzati Sajtószolgálat

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.