Híreinket saját weboldalán is felhasználhatja, beágyazható aktív hírablakunkon keresztül.
Újra bringaverseny a föld alatt
2013. augusztus 10-én ismét megnyílnak a kőbányai barlangrendszer kapui, hogy a nem mindennapi helyszín otthont adjon a részben a kőbánya alatt húzódó pincerendszerben zajló mountain bike versenynek, a MOFÉM Underworld Kupának.
2013-08-07 05:16:07
Kerékpáros underground
Kerékpáros underground
Bizonyára mindenki hallott már a kőbánya alatt húzódó titokzatos pincerendszerről, amely az évszázadok folyamán alakult ki a fővárosunk alatt.

A legkomolyabb bányászati tevékenység 1838 után volt a területen, amikor a Nagy Pesti árvízben elpusztult épületek újjáépítéséhez termelték ki a mészkövet, amelyből jutott a Lánchíd, az Akadémia és az Országház építéséhez is.
Az elhordott nyersanyag helyén hatalmas, több mint harmincöt kilométer hosszú, 300 ezer négyzetméternyi, azaz csaknem egymillió légköbméter alapterületű, fésűs elrendezésű járatrendszer maradt, amely azóta is gyakorlatilag kihasználatlanul áll.

Néhány évvel ezelőtt élelmes szervezők kitalálták, hogy a titokzatos bányánál jobb helyszín nem is kell egy bringaversenyhez, így idén már negyedik alkalommal rendezik meg a föld alatti kalandot a kerékpározóknak.

A nap folyamán 5 futamot tartanak; külön versenyeznek a próbafutam résztvevői, a junior korúak (ők a női indulókkal tekernek egy futamban), továbbá 3 külön futamban, életkori felosztás alapján a férfiindulók. A futamok 60-70 percig tartanak.forrás : turizmusonline.hu

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.