szállás_regisztrál

   Szálláshely ingyenes

   regisztrációja !

    feltételek a regisztrációs űrlapon

    Híreink között megfér egymás mellett helyi esemény vagy országos rendezvénysorozat is.
Ópusztaszeren ünnepelte 70. születésnapját Levente Péter
`Az összes kitüntetésem közül legfontosabbnak az Ópusztaszeren kapott Szer Üzenete Díjat tartom` – mondta az idén 70. életévét betöltő Levente Péter május 9-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott Kacagó Koncertje előtt.
2013-05-13 18:30:06
Levente Péter javította az átlagéletkort
Levente Péter javította az átlagéletkort
Péter bátyó közel kétszáz ópusztaszeri és kisteleki kisiskolás gyermeket, valamint egy Villányból érkező csoportot ajándékozott meg `égbőlpottyant` szerepjátékával, csodás hétköznapot teremtve az Emlékpark skanzenjében. Mint mondta, élete immáron elválaszthatatlan Ópusztaszertől, ezért itt ünnepli a gyerekekkel születésnapját.
A jelmezek és díszletek nélküli előadáson a jókedv, a derű és a képzelet népesítette be a színpadot és a nézőteret egyaránt. Az összes díszlet, kellék egy háromlábú fogas és egy szék volt, amit az előadóművész – vagy ahogyan önmagát nevezi: önképző társaslény – minden fellépésére magával visz.

Elkísérte művésztársa és barátja, Török György bábos-gitáros, akitől elválaszthatatlan Barnabás, a játékmajom, minden gyerek kedvence. A gyerekek aktív részvételén, a közös játékon alapuló történet magja igen egyszerű: egy fiú elindul hétmérföldes csizmájával, bejárja a világot, és annak másik végén a Jóisten egy magyar lányt ad mellé társul, akivel hazatér Magyarországra.
A gyerekek a szülők, Péter bátyó a gyermekük. Az apa virágot visz az anyának, megtanítja gólt rúgni a fiát, még el is mosogat, ha kell, a gyermek nem restelli kimondani, hogy `Szeretlek, Apa, Anya!` Hagyományos, keresztény értékeken alapuló családmodellt játszanak el, rengeteg, örök érvényű erkölcsi igazság van a történet és a dalok mögé bújtatva, amit a gyerekek talán még nem is értenek, de legalább hallanak róla.
És a legfontosabb, hogy mindenki jól érzi magát és derűs: lehet önfeledten kacagni, de ünnepi pillanat az is, amikor együtt suttog az előadó és az olykor több száz fős közönség.

Levente Péter 2012-ben vehette át az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark saját alapítású kitüntetését, a Szer Üzenete Díjat, mellyel a közösségteremtő magyar embereket tüntetik ki 2007 óta minden évben.

forrás : Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékpark

Bejelentkezés:

Ajánlat kéréshez vagy küldéshez
bejelentkezés szükséges.

Vendég részére
(ajánlat kéréshez)


Szállásadók részére
(ajánlat küldéshez)


Megosztás:

facebook google+ twitter linkedin pinterest
orkut myspace livejournal startlap iwiw
pdf kedvenc email print index
Szállás(ok) a településen:

Egyszerű szálláskereső:
  
 Szállás típusa:   
   
   
   
     

30 nap legnézetebb cikkei:

Partnereink:

Fotoverzum, több jó megoldás egy helyen. Bormutató, borkalauz és adatbázis. Fatosz, a vidék házigazdája. Zalai Kilátó, otthon a dombok között. Túrák gyalog és két keréken. OVER Magazín - hírek szabadtéri mozgásról első kézből.